Noored matemaatikud olid Tõstamaal laagris

, Matemaatika aineühenduse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koolivaheajal kogunesid Tõstamaale õppelaagrisse Pärnumaa eelmise aasta matemaatikaolümpiaadi 7.–9. klassi parimad õpilased.

Kaks päeva olid tihedad. Õpilastele oli külla tulnud Tartu ülikooli teaduskool. Laagrilised said teada, mis on kuldne suhe, samuti tutvusid täringute ja doomino matemaatilise poolega.

Tallinna tehnikaülikoolist olid kohal lektorid, kes tutvustasid Läänemere matemaatilist poolt ja rääkisid robotitest meie elus tänapäeval ja tulevikus. Viimasena nimetatud õpitoa valisid õpilased ka kõige põnevamaks. Õhtul sai Jaak Ellingu haarava jutu abil tutvuda Eesti filminduse ajalooga. Vanas mõisamajas ei puudunud kummitused ega öine diskogi.

Teisel päeval oli äratuseks väike IQ-viktoriin. Seejärel said õpilased tutvuda Helena Veidenbaumiga, kes rääkis tootearendusest ja disainist. Sõnum noortele oli, et ükski otsus tuleviku suhtes ei pea olema lõplik. Alati võib vastu võtta uusi väljakutseid ja elu põnevaks elada. Laagri lõpetas Ludo firma, kes viis õpilased mängude lummusesse.

Vahva ürituse korraldasid Karin Mitt, Anne Aasamets, Hille Uustamm, Moonika Ringas ja Liina Kivisto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles