Eesti 4H tunnustas parimaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa noored ja juhendajad Eesti 4H kiidupäeval Tallinnas.
Pärnumaa noored ja juhendajad Eesti 4H kiidupäeval Tallinnas. Foto: Erakogu

Laupäeval, 25. oktoobril tunnustas noorteühing Eesti 4H Tallinnas Estonia teatri sinises saalis oma tänavusi tublimaid liikmeid, Eesti parimaks piirkonnaks tunnistati sel aastal Pärnumaa.

Pärnumaa parim juhendaja on Ülle Varik. Ta on juhendaja, kelle vaba aega sisustab 4H, teda on tunnustanud president. Ülle tõi lapsed Audru valla päevadele ja on aastaid tasuta Eesti 4H õpilasmalevarühmaga rassinud. Ta kirjutab projekte, et Jõõpre ja Lavassaare 4H noorte elu oleks mitmekesisem. Nii viis ta noored kahepäevasele reisile Virumaale. Puhkuse veedab Varik koos 4H noortega suvelaagris. Ta on abivalmis, korrektne ja lihtsalt hea inimene.

Pärnumaa parim klubi Kärmed Tootsikad sai just 11aastaseks. Klubi on aastaid korrastanud oma ringbasseini parki, noored käivad iga kuu koos mängimas-tantsimas ja nende lemmikspordiala on indiaca. Kärmed Tootsikad korraldavad igal aastal vähemalt ühe maakonnaürituse, sel aastal organiseerisid ühes noorteaktiiviga ka talveakadeemia. Suvelaagris oli neid lausa 30. Klubil on 56 liiget ja kaks juhendajat. Väga sõbralikus ja üksmeelses klubis tegutsevad kõrvuti nii seitsme- kui 20aastane.

Pärnumaa parim noor on Rai Multanen, Sindila klubi kahtlemata kõige silmapaistvamate juhiomadustega liige. Ta on juhendaja parem käsi. Rai on sõnapidaja ja oskab teistega arvestada. Ta on hea esineja ega löö verest välja üheski kõnepuldis. Hea omadus on seegi, et Rai oskab hinnata organisatsiooni, mis noortega tegeleb, ja inimesi, kes selles organisatsioonis töötavad. Rai on alati aktiivne, lööb igal pool kaasa ja jagab klubi arenguks häid mõtteid.

Üle-eestiliselt nimetati sel aastal parimaks Pärnumaa piirkond.

Aastate tegijaks valiti Pärnumaa piirkonnajuht ja klubi Kärmed Tootsikad juhendaja Inga Raudsepp, kelle eestvedamisel on noored juba aastaid tublisti koos tegutsenud, toredaid üritusi korraldanud ja Tootsi ilusamaks paigaks muutnud. Inga naer ja rõõmsameelsus nakatavad erandita kõiki tema ümber. Inga panus 4H töösse on olnud meeletu ja loodetavasti jätkub see veel aastaid.

Pärast kiidupäeva ametlikku tseremooniat vaadati koos ooperit „Prints ja kerjus“.

Noortel oli vahva oli kõikjalt Eestist kokku sõitnud sõpru näha ja nendega koos traditsioonilist kiidupäeva tähistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles