Kaupo Meiel: Toomas Kivimägi lähetamine

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Rahandusminister Jürgen Ligi ning haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski varju jäi üle-eestilises pressis vaid nõks varem tulnud uudis selle kohta, et Pärnu kauaaegne maavanem, praegune kauaaegne linnapea Toomas Kivimägi otsustas Reformierakonna Pärnumaa esinumbrina riigikokku kandideerida.

Olnuks rahulikum päev, võinuks uudis Kivimägi kohta palju enam levida ning vastukajasid koguda, kuid selline see suure poliitika, mida esindavad Ligi ja Ossinovski, ning väikse poliitika, mida esindab Kivimägi, vahe ja lõhe ongi. Provintsi suursündmus on pealinnast vaadates parimal juhul kõnekas episood, halvimal juhul kurioosum ning just selles mängus tulebki Kivimägil hakkama saada.

Selle üle, millal, kas ja millise erakonnaga võiks Toomas Kivimägi riigikokku pürgida, on vähehaaval arutatud sageli, kui mõned valimised ukse ees. Siiani rangelt parteivabana püsinuna tegi ta ilmavaateliselt väga loogilise otsuse alles nüüd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles