Juhtkiri: Meie pole süüdi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sellest, miks mõni nooruk seaduse teisele poole astub, on palju räägitud ja kirjutatud, Raimond Kaugver oma romaanis “Meie pole süüdi” nende seas. Teemapüstitus ja lahendus, õigemini lahendamatus, oli Kaugveril õige ja aktuaalne nii aastaid tagasi kui nüüd. “Meie pole süüdi” on ikka ja alati nii perekonna, kooli, sõprade, rahva kui selle juhtide vastus.

Viljandis Paalalinna koolis juhtunu puhul ei jää samuti süüdlaste otsimine ära. Nagu laste või noorukite puhul ikka, ei saa otsest vastust veeretada sellele, kes tulistas, või sellele, keda tulistati. Süüdlaste otsimisel võib olla tervendav, vastutust veeretav mõju, kuid sedagi lühiajaliselt ja tulemusi see ei too.

Tänase Pärnu Postimehe arvamusküljel ilmuvas kirjutises kirjeldab Valter Parve alasüsteeme, mis toovad kaasa niinimetatud riskilaste kujunemise. „Riskipere, riskivald, riskilinn, riskikool, riskiasutus, riskiriik,“ loetleb Parve ja seletab mõistete olemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles