Paikusel tuleb öömatk

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskuu.
Täiskuu. Foto: Olev Maidla

Paikuse noortekeskus korraldab koos Paikuse põhikooli ja noorsoopolitseiga 7. novembri õhtul Paikuse alevikus kaasava ja õpetliku öömatka “P.Õ.M.M. – Paikuse õhtune matkamäng”, kuhu on oodatud osalema lapsed, noorukid ja lapsevanemadki.

Ettevõtmise eesmärk on tutvustada noortele alternatiivseid vaba aja veetmise võimalusi, tõsta teadlikkust ohutusest ja eri institutsioonide tööst, samuti koguda teoreetilisi teadmisi ja praktilisi kogemusi iseenda ohutuse tagamiseks.

„Ürituse raames on meiega vabatahtlikult ühinenud hulk organisatsioone, mis on abiks tegevuste elluviimisel,“ ütles Marika Valter, Paikuse avatud noortekeskuse Panoke MTÜ juhataja.

Öömatka aitavad sisustada päästeamet, politsei- ja piirivalveamet, politsei- ja piirivalvekolledž, politsei fotoklubi, Aide autokool, maanteeamet, Pärnumaa Punane Rist, Paikuse spordikeskus, Discgolf, Paikuse noortevolikogu, Paikuse päevakeskus, Paikuse vald, Paikuse lasteaed, Kaitseliit, Naiskodukaitse, Kodutütred.

Raja kontrollpunktides on praktilist tegevust ja õpitakse käituma ohusituatsioonides. „Ootame osalema ligikaudu 80 osalejat, rajale pääseb 13 kuueliikmelist meeskonda,“ lausus Valter ja lubas, et parimad lõpetajad saavad auhinnad. „Et üritus lõpeb kesköö paiku, kuulub igasse meeskonda kindlasti üks täiskasvanu. Kõiki lõpetajad ootab raja lõpus kehakinnitus.“

Projekti rahastab Euroopa majanduspiirkonna toetuste programmi „Riskilapsed ja -noored“ avatud taotlusvoor „Noorte- ja noorsootööorganisatsioonide võime kaasata riskilapsi ja noori on paranenud“. Programm on osa haridus- ja teadusministeeriumi üldisest strateegilisest tegevusest, mis on mõeldud parandama laste ja noorte heaolu, mitmekesistama formaalharidussüsteemi ja noorsootööd ning selle abil tegema ennetustööd.

Projekti koordinaatorid on Paikuse põhikooli huvijuht Anu Tammearu-Mežule, Lääne prefektuuri Pärnumaa noorsoopolitseinik Karin Uibo ja Paikuse avatud noortekeskuse Panoke juht Marika Valter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles