Noori õpetatakse teadlikult tööturule minema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV on põhiline dokument, millega kandideerija loob endast esimese mulje. Seda tasub enne ärasaatmist üle vaadata ja ajakohastada.
CV on põhiline dokument, millega kandideerija loob endast esimese mulje. Seda tasub enne ärasaatmist üle vaadata ja ajakohastada. Foto: Urmas Luik

Kuni 26aastased noored saavad töötubades „Teadlikult tööturule“ oma kandideerimisoskusi lihvida, esimene töötuba on 4. novembril Pärnus Rajaleidja keskuses.

„Teadlikult tööturule“ on töötubade seeria, mille eesmärk on anda lisateadmisi (uue) töökoha otsimiseks ja julgustada noori astuma järgmisi samme oma karjääriteel. Need on mõeldud kuni 26aastastele nii õppivatele, töötutele, töötavatele kui lastega kodus olevatele noortele.

Töötubade tegevus põhineb eelkõige aktiivõppe meetoditel. Tehakse rühmatööd, paarisharjutusi, rollimänge, analüüse ja kuulatakse lühiloenguid.

Karjääriplaneerimine algab karjääriinfost – selle teeb Pärnumaa Rajaleidja keskuse karjääriinfo spetsialist Ele Linder selgeks juba esimeses töötoas 4. novembril. Tuleviku tööturust ja noorte võimalustest räägib Rajaleidja karjäärinõustaja Kätlin Muru. Korraldajad soovitavad neil, kel on sülearvuti, see töötuppa kaasa võtta.

Teine töötuba on 12. novembril ja siis aitab Rajaleidja karjäärinõustaja Terje Jürivete osalejatel otsustama ja tööelu planeerima ning probleeme lahendama õppida. Saab ülevaate õppimisvõimalustest täiskasvanuna ja elukestvast õppest.

Kolmandas töötoas 19. novembril õpitakse nähtavaid ja nähtamatuid töövõimalusi ära tundma ning tööd otsima, ka välismaal tööd leidma. Teadmisi aitavad laiendada Terje Jürivete ja EURESe nõustaja Sigrid Jamnes töötukassast. Isikuomaduste tundmise tähtsusest tööturul hakkamasaamisel räägib Rajaleidja karjäärinõustaja Maris Mets.

25. novembri töötoas saab Maris Metsa juhendamisel selgeks kandideerimisdokumentide koostamine.

2. detsembril õpitakse Ele Linderi juhendamisel töövestluseks valmistuma, abiks on töövestluse rollimäng.

Viimases töötoas 9. detsembril käsitleb Kätlin Muru tööõigust, Terje Jürivete ja töötukassa karjäärispetsialist Kätrin Koso tutvustavad aga tööturu teenuseid ja karjääriteenuseid.

Töötoad on tasuta. Need toimuvad Pärnus Rajaleidja keskuses ja osalemiseks tuleb end kirja panna. Täpsema info leiab rajaleidja.ee kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles