Teatrigalerii avab Andres Adamsoni fotonäituse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Adamson.
Andres Adamson. Foto: Urmas Luik

Endla teatrigalerii avab reede õhtul teatrimaja sammassaalis novembrikuise näituse, milleks on Andres Adamsoni „Vesine valgus“.

Fotonäituse enamus töid on valminud viimase kahe aasta jooksul ning piltide läbivaks teemaks on vesi. Unenäoline ja kohati barokki meenutav keskkond, kus inimene kaotab kaalu, kus valgus levib veidi teisiti, kui oleme harjunud, köidab autorit juba aastaid. „Inimkehad omandavad veealuses keskkonnas kosmilise allteksti“ väidab Adamson.

Adamsoni fotod on tihti üleminekufaasis fotograafiast maalini. Autor on ise öelnud, et on liiga laisk, et maalida, kuid otsib fotos maalilisust, hollandi meistrite maalidele iseloomulikku dramaatilist valgust. Lisaks veealustele ülesvõtetele on näitusel vett ka muudest rakurssidest nähtuna.

Adamsoni on kaks korda auhinnatud Pärnumaa foto ülevaatenäitustel. Tema näituseid on eksponeeritud lisaks Pärnule Riias, Jelgavas, Šiauliais. Samuti on Adamsoni fotosid kui joonistatud illustratsioone tellinud erinevad ajakirjad ja ajalehed ning ta on illustreerinud mitmeid raamatuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles