Pärnu merepäästjad: tasuta saadud poilaeva võiks vahetada lootsikaatri vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäälõhkuja Eva-316 Pärnu sadamas kesklinna kai ääres.
Jäälõhkuja Eva-316 Pärnu sadamas kesklinna kai ääres. Foto: Henn Soodla

Pärnu vabatahtlikud merepäästjad leiavad, et riigilt tasuta saadud vana poilaeva EVA-300 võiks maha müüa ja saadava raha eest osta põhjamaadest kasutatud lootsikaater, mis sobib merepäästetööks vanast siseveelaevast oluliselt paremini.

Pärnu Lahe Merepääste Seltsi (PLMS) juhatuse liige Norman Talsan ütles neljapäeval BNSile, et umbes pooleteise kuu eest valitsuse otsusega veeteede ametilt seltsile tasuta võõrandatud 36 tonni raskuse ja 21 meetri pikkuse alusega saaks midagi küll teha, näiteks hätta sattunud alust pukseerida,aga tormise ilmaga kiiret abi osutada ei saa. Pealegi on 11 sõlmene kiirus appi minemiseks liiga aeglane.

"Seetõttu võiks EVA-300 maha müüa ja saadava raha eest osta merepäästeks sobiva laeva," lausus Talsan. "Tehnilist pole tal midagi häda, 2010. aastal on paigaldatud uus umbes 17 000 eurot maksev abimasin ja 10 000 eurot maksev vööripõtkur. Laev on sõidukorras ja Rootsi ja Soome erinevates laevamüügiportaalides küsitakse sama vanade ja samas mõõdus aluste eest 60 000 - 150 000 eurot."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles