Pärnu kunstmurustaadion avatakse linnameeskonna mänguga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval avatakse Pärnus uuendatud kunstumurustaadion.
Pühapäeval avatakse Pärnus uuendatud kunstumurustaadion. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval veidi pärast keskpäeva avavad Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Eesti jalgpalli liidu president Aivar Pohlak Mai kooli uuendatud kunstmuruga jalgpalliväljaku ja tervitavad Pärnu linnameeskonna jõudmist meistriliigasse.

Eesti klubijalgpalli kõrgeimasse liigasse jõudnud Pärnu linnameeskonnale on Mai kooli kunstmuruplats olnud koduväljak aastaid. Kuu aega kestnud renoveerimistööde järel on jalgpalliväljak saanud päris uue näo ja meelitab oma efektse kattega nii mängijaid kui pealtvaatajaid, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Tööde käigus asendati vana kunstmurukate uuega ja taastati sademevee ärajuhtimise süsteem, parandati jooksurajad ja korrastati staadioni piirdeaed. Oluline on seegi, et staadionile on paigaldatud 200kohaline tribüün pealvaatajatele.

Tööde maht koos tribüüni rajamisega oli 260 000 eurot. Linn rahastas staadioni renoveerimist ja tribüüni rajamist 180 000 euroga ja suure panuse andis staadioni uuendamisse Eesti jalgpalli liit, kes toetas töid 80 000 euroga.

"See väljak on linnarahva kingitus kõikidele Pärnu jalgpalluritele. Kõige krooniks on mõistagi Pärnu linnameeskonna jõudmine üle pika-pika aja taas Eesti jalgpalli kõrgeimasse seltskonda. Tänu kõigile mängijatele ning peatreener Gert Oleskile! Ent sügavaima kummarduse teen Eesti jalgpalli liidu ja selle presidendi Aivar Pohlaku ees. Jalgpalli liidu rahaline panus, mille suhtes olid paljud millegipärast skeptilised, oli väga märkimisväärne, koostöö ülimalt asjalik ning operatiivne. Ent ka meie ei jää võlgu: need investeeringud toovad õige pea uusi jalgpallitalente Eesti koondisesse," lisas Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Kohe pärast avamist saab staadion väärilised ristsed. Kell 13 algab väljakul Eesti jalgpalli meistrivõistluste esiliiga mäng Pärnu linnameeskonna ja FC Kuressaare vahel. Pärnakaid oodatakse staadioni uudistama ja omadele häälekalt kaasa elama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles