Pärnusse kolinud koprad rajasid Ülejõele tammi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe kopratamm asub otse kortermajade akende all, kus õhtu- või hommikuhämaruses võib näha kobrastki toimetamas. Võib-olla on tegu koguni koprapaariga.
Ülejõe kopratamm asub otse kortermajade akende all, kus õhtu- või hommikuhämaruses võib näha kobrastki toimetamas. Võib-olla on tegu koguni koprapaariga. Foto: Urmas Luik

Alles see oli, kui Pärnu vallikraavis elanud kopra peletas uut elupaika otsima Vallikääru rekonstrueerimine. Nüüd on koprad end sisse seadnud Ülejõel, otse Härma kaubahoovi vastas vanasse savikarjääri tekkinud tiigis.

Talve üleelamiseks vajavad koprad küllaldaselt vett. Selleks on nad rajanud Tallinna maantee äärsesse rabakraavi tammi, nii et seal lähedal asunud savipõletustöngi saviammutusauku on tekkinud tiik.

Kopratamm asub kortermajade akende all truubiseina varjus ja on ehitatud targasti: meetri jagu enne truubiava on loomad vee paisutanud truupi ennast ummistamata, kindlustades nii voolava vee, mis talvel ei lase tiigil ummuksisse jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles