Juhtkiri: Ülejooksikute aeg

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Jääb arusaamatuks, miks meedia on pühendanud nii palju tähelepanu Yoko Alenderi ja Eerik-Niiles Krossi ärahüppamisele Isamaa ja Res Publica Liidust Reformierakonda. Krossi puhul teeb hüppe ebamugavamaks tema erakonna aseesimeheks olemine, aga kas keegi oskab nimetada mingeid saavutusi selles ametis? Alender on hoopis vähe tuntud ja väljaspool Tallinna niisama hästi kui tundmatu. Olgu neil hea minna!

Selles mõttes ütles õigesti Juhan Parts Eesti Päevalehe intervjuus: ”Kõik ülejooksikud on natuke õnnetud. Selline ülejooksmine vähendab tõsiseltvõetavust ja on sügavalt ebaeetiline.“

Ülehüppamine pole mingi imeasi. Näiteks tuntud Briti poliitik Winston Churchill oli 1900–1904 konservatiiv, siis vahetas erakonna avalikust hukkamõistust hoolimata liberaalide vastu (1904–1924) ja hüppas edukalt tagasi konservatiivide manu, kui asjaolud sobisid (1924–1965). Kõigil kordadel pidas ta silmas oma karjääri edendamist ja võimalikku kõrgemat ametikohta. Järelikult peaks küsima: milline IRLi pakkumine ei rahuldanud Krossi ja Alenderit?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles