Lermontov mõjus meeliköitvalt

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrastidel põhinev mängulaad – kas armastan või vihkan – iseloomustab lavastuse kõiki osatäitmisi. Pildil Kati Ong ja Priit Loog.
Kontrastidel põhinev mängulaad – kas armastan või vihkan – iseloomustab lavastuse kõiki osatäitmisi. Pildil Kati Ong ja Priit Loog. Foto: Siim Vahur

Haigus on ära näidatud, aga kuidas seda ravida – jumal seda teab!

Endlas esietendunud lavastuses „Meie aja kangelane“ on tänapäev ja hipsterikultuur pandud raamistama 19. sajandi sündmusi ja inimesi. Laval on efektne vaatemäng: lendab vett, käristatakse paberit ja pannakse kaane. Suurejooneline teatraalsus on teatris tagasi.

Mihhail Lermontovi teos „Meie aja kangelane“ on vene psühholoogilise realismi üks keskseid teoseid, mis lõi koondportree oma ajastust: peategelane Petšorin oli esimene „üleliigse inimese“ kujutus vene 19. sajandi proosakirjanduses – mees, kes kuulus privilegeeritud klassi, oli mängur ja avantürist, ent piinles eksistentsiaalse igavuse ja künismi käes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles