Endla ootab koolinoori osalema „Hea idee“ konkursil

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kiilikool2.cma.ee

Endla teater kutsub gümnaasiuminoori üles võtma sahtlipõhjast välja oma kirjutised ja osalema „Hea idee“ konkursil. Osalema on oodatud kõik, kel huvi kirjutamise ja näitekirjanduse vastu, ja saata võib nii uusi kui juba sahtlis tuulutamist ootavaid lugusid.

Parimate kirjutiste autorid kutsutakse Endlasse Drakadeemia näidendikirjutamise koolitusele Mihkel Seederi juhendamisel. Koolituse protsessis selgunud parim töö lavastatakse 11. märtsil koolinoorte teatripäeval „Teater on inimene“.

Koolinoorte teatripäev on ellu kutsutud Eesti teatrite poolt ja esimest korda korraldatakse see 11. märtsil Endla teatri eestvedamisel Pärnus.

Teatripäev kannab sel korral alapealkirja „Teater on inimene“, lähtudes ideest, et teatris sünnib kõik paljude inimeste töö tulemusena. Teatripäeval pakuvad Eesti teatrid kooliõpilastele töötube, et nad saaksid proovida kätt lavatagustes tegemistes, ja etendusi.

Gümnaasiumiõpilasi kutsub Endla osalema eraldi programmis „Teater ühe päevaga“. Päeva jooksul luuakse teatritöötajate juhendamisel lavastus, käies läbi kõik etapid alates näidendi kirjutamisest, lavastamisest, kujundamisest kuni näitlemiseni. Näidend, mis lavale tuuakse, valitakse välja „Hea idee“ konkursilt.

Kuni kaheleheküljelised vabas vormis süžeed palume saata 28. novembrini meilil maarja@endla.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles