Briti nädal tõi koolidesse külalisi

, Pärnu ühisgümnaasiumi õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti nädal Pärnus ja Pärnumaal.
Briti nädal Pärnus ja Pärnumaal. Foto: Tiina Saarits

Briti nädala raames esinesid Pärnu ja Pärnumaa koolides nii kohalikud inglased kui ka Briti saatkonna töötajad.

Kuninga tänava põhikooli ja Audru kooli külastas Briti saatkonna asejuht Kathryn Lindsay, Daniel Field esines Tori ja Paikuse põhikoolis ning Sindi gümnaasiumis pidas Alastair Brockbank loengu prints Harry visiidist Eestisse.

Audrus ja Paikusel käisid lastega kohtumas Pärnus resideeriv briti abielupaar Shaun ja Becci Schofield. Jalgpallifännist Shaun on audiitor ja kahe jalgpallialase raamatu autor. Tori kooli külastas kohalik abielupaar Colin ja Riina Goode.

Vene gümnaasiumis kõneles Briti-Eesti kaitsealasest koostööst ja suhetest Briti saatkonna kaitseatašee abi Mark Lambert.

Ühisgümnaasiumis toimus kümnes üle-eestiline briti kultuuriloo olümpiaad. See koosneb alati kahest osast. Viktoriini teemad olid seekord Briti saarte geograafia ja kuulsad maamärgid, Briti brändid ja televisioon. Teine osa oli loominguline: tuli küpsetada Briti kööki esindav kook või pirukas ja teha selle koostisosade ja valmistamise kohta esitlus.

Kokku osales 15 võistkonda Tallinnast, Tartust, Viimsist ja Pärnust. Viktoriini võitsid külalised Tallinna Inglise kolledžist Kaarel Eno Raud, Georg Kuusik ja Maria Orav. Teiseks tulid Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi esindajad Iida Elise Murumets, Rasmus Rääk ja Kaarel Viljaste.

Kolmanda koha jättis koju Pärnusse Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond koosseisus Helo Liis Soodla, Helena Kuuse ja Annika Sarapuu. Neid juhendas Tiina Kruusmaa.

Küpsetamisvoorus oli žürii raske valiku ees ja anti välja koguni viis eriauhinda.

Briti päeva ühisgümnaasiumis lõpetas kaitseatašee abi Mark Lambert, kes andis ülevaate sellest, mida Briti armee Eestis teeb, ja autasustas olümpiaadi parimaid. Auhinnad pani välja Briti nõukogu Eestis ja Pärnu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles