Tiibeti pärimusmeditsiin soovitab toekaid toite

, Tiibeti meditsiini terapeut
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambaliha on soovitav süüa just talvel, sest see annab sisemist soojust. Pildil oleva lambaliharoa valmistas Kolhethi restorani kokk.
Lambaliha on soovitav süüa just talvel, sest see annab sisemist soojust. Pildil oleva lambaliharoa valmistas Kolhethi restorani kokk. Foto: Urmas Luik

Väliselt raskel sügisperioodil pole mõtet halada külma ja pimeduse üle ega pageda soojale maale kergendust otsima. Just sel ajal kanname endaga kaasas suvesoojust ja päikeseenergiat.

Päikese hele tuli ja jõud istub meie sees, sest oleme seda kogu suve ja sooja varasügise endasse ammutanud.

Tiibeti pärimusmeditsiini tarkuse kohaselt on meie keha just hilissügisel ja talvel kõige tugevam ja energiast tulvil. Inimene, kes ei ole ennast suvel koormanud lõputute grilliõhtute raske toidu, pidudel sissekallatavate vägijookide ja ülemäära kurnava seltsieluga, peaks praegu olema tervem kui ühelgi teisel aastaajal. Just nüüd on aeg, kui võiks olla aktiivne, füüsiliselt liikuv ja süüa tugevamaid toite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles