Auk hinges võib olla ohtlik saladus

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Mõnda auku hinges võib ohtlikuks saladuseks nimetada. On saladusi, mida välja räägitakse. On aga saladusi, mida inimene ei avalda kunagi kellelegi, vaid kannab neid nagu haavu hinges elu lõpuni.

„Minul on selline saladus, must auk hinge sees. Olen tõotanud: lähen sellega hauda. Ma ei taha traumeerida ega endas kahtlema panna ühtki lähedast. Olen isa, kel on suureks kasvatatud poeg. Mul pole aimu, mida ta võiks seda lugu kuuldes minust mõelda ja millise tõe juurde jääda. Niisamuti kogu suguselts,“ avaldab Andi.

„Sellest, kui suur on see auk, oleneb üleelatu suurus ja kestvus. Juhtub, et elu ise suleb aja kulgedes kannataja haava. Seda siis, kui suudab tõestada ja kannatajale kinnitada: toimisid ekslikult, aga sul ei olnud muud võimalust,“ arutleb Andi, kes kogu elu on tahtnud, et ta oleks „aja väljavalitu“. Soov pole täide läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles