Politsei ootab ettepanekuid liiklustalguteks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karusselli ja Aia tänavate ristmik Pärnus. Pilt on illustratiivne.
Karusselli ja Aia tänavate ristmik Pärnus. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Tänasest nädala lõpuni ootab politsei kõigi liiklejate tähelepanekuid liikluses probleemsete kohtade suhtes, et liiklustalgute päeval, 21. novembril nende ettepanekute alusel enda tööd plaanida ja lisajõududega liiklusjärelevalvet tagada.

Tähelepanekuid liiklusprobleemide kohta saab teha spetsiaalselt selleks ette valmistatud rakenduse kaudu politsei- ja piirivalveameti (PPA) Facebooki lehel ja selleks ei pea olema Facebooki registreeritud kasutaja. Sissekandes tuleb märkida probleemi võimalikult täpne koht, aeg ja liik. Iga ettepaneku tegija saab korrakaitsjatelt tagasisidet, teatas PPA pressiesindaja.

PPA politseimajor Veiko Kommusaare sõnutsi on liiklustalgute peaidee liiklejaid kaasata ja koos muuta liiklemine turvalisemaks. „Kuigi tähelepanelikud inimesed teatavad politseile liiklusega seotud probleemidest ja kaasliiklejate rikkumistest iga päev, on nädala jooksul võimalik teha ettepanekuid põhjaliku järelevalve tegemiseks ja tähelepanekuid kas ebamõistliku liikluskorralduse või sagedaste rikkumiste kohta, andes sellega oma panuse ohutu liikluse saavutamiseks. Nii saame peale enda tehtud analüüsi veel parema ülevaate sellest, mis ohud ühes või teises kohas esinevad ja millised kitsaskohad meie liikluskäitumises kõige enam inimeste turvatunnet kahandavad,“ ütles Kommusaar.

Politsei korraldab ööpäevaseid liiklustalguid, et saadud ettepanekute alusel enda tööd planeerida just seal, kus inimesed seda kõige rohkem ootavad, teist aastat järjest. Mullu korraldatud aktsiooni tulemusel kogunes korrakaitsjatele nädala jooksul ligi 540 ettepanekut. Kõige enam tegi inimestele muret autojuhtide sõidukiirus.

21. novembril peetavad liiklustalgud on üle-eestilised ning sellest võtavad osa kõikide prefektuuride politseinikud ning vabatahtlikud. Ettepanekuid liiklusjärelevalve kohtade ja aegade osas oodatakse PPA Facebooki lehele või aadressil www.politsei.ee/liiklustalgud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles