Pärnu sotsiaaltöötajate ja lasteaednike palk tõuseb

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannastaadioni kordategemiseks laenab linn 1,1 miljonit eurot.
Rannastaadioni kordategemiseks laenab linn 1,1 miljonit eurot. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus üritab era- ja avaliku sektori palgakasvu proportsioonis hoida ja on järgmise aasta linnaeelarve projektis palgatõusuks planeerinud 5,6 protsenti, kõige enam suureneb lasteaednike ja sotsiaaltöötajate töötasu.

See aasta on linnavalitsusele olnud rõõmustav. Linnaasutuste töötajate ja ametnike majanduskriisi aegne palgatase õnnestus taastada, üksikisiku tulumaksu laekub riigi keskmisest enam. Tuleva aasta eelarve projektis on üksikisiku tulumaksu tõusuks kavandatud 5,5 protsenti, mis võimaldab inimeste palku üle hulga aja 5,6 protsendi võrra tõsta.

Linnapea Toomas Kivimägi sõnul on 5,6protsendine palgatõus siiski keskmine. Ametnikel suurenevad palgad vaid 3,2 protsendi võrra, kuid lasteaiaõpetajad ja nende abid võivad loota üheksa protsendi suurusele palgatõusule. Samuti tõusevad keskmisest enam sotsiaaltöötajate palgad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles