Noored kehastuvad töövarjuks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa Rajaleidja keskus tegutseb Pärnus Metsa 1 majas kõrvuti õppenõustamiskeskuse ja veretalitusega.
Pärnumaa Rajaleidja keskus tegutseb Pärnus Metsa 1 majas kõrvuti õppenõustamiskeskuse ja veretalitusega. Foto: Urmas Luik

Üle-eestilisel töövarjupäeval 20. novembril saavad gümnaasiumiõpilased lähedalt näha neid huvitava ameti esindaja igapäevatööd.

Noored võivad ise võtta ühendust huvipakkuva ameti esindajaga ja kokku leppida töövarjutamine, kuid Pärnumaa Rajaleidja keskus on samuti noortele appi tulnud ja ettevõtete-asutustega töövarjutamisvõimalusi otsinud.

Pärnumaa Rajaleidja keskuse karjääriinfo spetsialist Ele Linder soovitas vaadata Pärnu noorte infoportaali www.parnunoored.ee, kust leiab terve nimekirja, kuhu töövarjud on oodatud. Seal on näiteks meditsiini, hariduse, ettevõtluse, teeninduse ja tootmisvaldkonna ameteid.

„Noor saab leida sealt meelepärase valdkonna ja ühendust võtta töövarjupäevaga kursis oleva kontaktisikuga,“ juhendas Linder. „Kodulehele on lisatud töövarjupäeva juhend, mis võib noortele abiks olla.“

Töövarjupäev kestab soovituslikult vähemalt neli tundi ja selle käigus jälgib noor mõnda ametimeest tema töökohal, sekkumata töö protsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles