Maša ja Lotte õpetasid lapsi leivast lugu pidama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellukese lasteaia lapsed õppisid teravilju ja teraviljatooteid tundma.
Kellukese lasteaia lapsed õppisid teravilju ja teraviljatooteid tundma. Foto: Erakogu

Tänavu 1. septembril ühines Pärnu lasteaed Kelluke e-Twinningus rahvusvahelise koostööprojektiga “Healthy plate” ehk “Taldrikureegel”.

Ettevõtmise eesmärk on anda lastele ettekujutlus tervislikust toitumisest. Kellukese lasteaed võtab projektist osa 2014/15. õppeaastal ja on selle jaganud neljaks etapiks ehk tervisenädalaks.

Novembri esimene nädal oli pühendatud teraviljadele ja teraviljatoodetele. Nädala avamispeol tulid lastele külla tuntud lastejuttude tegelased Lotte ja Maša. Nad rääkisid lastele, kuidas jõuab leib lauale. Lastega koos mängiti, tantsiti ja lauldi.

Teisel päeval käis igas rühmas kollektiivne rühmatöö “Taldrikureegel”, kus lapsed täitsid püüdlikult Lotte ja Maša antud ülesandeid.

Järgmisel päeval kutsusid Lotte ja Maša lapsed õue. Seal kohtusid nad Viljapeaga, kes õpetas neile liikumismänge teemal “Teraviljaseiklused”. Kui Viljapea kõik ülesanded olid täidetud, läksid lapsed vabaõhuteatrisse ja vaatasid nukuetendust “Kukeke ja Viljapea”.

Neljas päev algas maitsvate saiade küpsetamisesega. Lapsed rullisid ise tainast ja valmistasid sellest saiakesi. Õhtul avati rühmades töötoad nii lastele kui nende vanematele. Töötubades tehti veskikivide abil jahu, sõeluti seda ja tutvuti taignaliikidega. Samuti oli kõigil võimalus külastada “leivamuuseumi”, näitusesaali ja kodukino. Lõppes see tore ja töökas päev kohvikus, kuhu pääsemiseks tuli esitada töötoas täidetud ristsõna. Saiakesed olid väga maitsvad, eriti kui neid pakkus Leiutajateküla Lotte.

Ja oligi käes viimane päev. Lapsed ei tulnud seekord saali tühjade kätega. Iga rühm tõi kaasa väikese papptaldriku, millele olid liimitud kunstipäraselt teraviljatooted. Rühmad kleepisid oma taldriku suure taldriku peale. Nii oligi üks osa “taldrikureeglist” täidetud.

Nädal sai läbi. Kahju oli Maša ja Lottega hüvasti jätta, kuid nad lubasid varsti tagasi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles