Juhtkiri: Koos on lihtsam

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Riigikontrolör Alar Karis peatus riigikontrolli aastaraportist tõukunud kõnes, mille pidas sel nädalal riigikogus ja mille Pärnu Postimeeski avaldas, omavalitsusreformil, teatades väga konkreetselt, et sellega viivitamine ei ole mõistlik ega tule Eesti arengule kasuks.

“Kui tulla tagasi vajaduse juurde Eesti arengut senises või veel kiiremas tempos kasvatada, siis mõtestatud ja Eesti paikade omapära ja tugevaid külgi arvestav regionaalne areng on nii edu eeldus kui otsene panus siinsete inimeste heaolu paranemisse. Omavalitsusreformita muutub avalike teenuste kättesaadavus üha ebavõrdsemaks ja kvaliteet aina kõikuvamaks,” teatas Karis. Pärnu Postimees jagab riigikontrolöri kriitilist hinnangut riigijuhtide tegematajätmistele, olles varemgi Pärnumaa näitel korduvalt omavalitsusreformile toetust avaldanud.

Kuigi riik – arvestades, et valitsusse ei kuulu enam IRL, mille regionaalminister Siim Kiisler omavalitsusreformi aktiivselt ette valmistas, – näitab teema suhtes passiivsust, näevad kohalikud omavalitsused elu õnneks palju selgemalt ja valdade liitumiskõnelused või nende ettevalmistused käivad Pärnu maakonnaski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles