Iga triip ja täpp taldrikul täiendab maitsebuketti

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bathasari peakokk Sergei Trunov paneb Postipoisi piduliku õhtusöögi valmistamisel rõhku pisimatelegi detailidele, et pakkuda külalistele täiuslikku maitseelamust.
Bathasari peakokk Sergei Trunov paneb Postipoisi piduliku õhtusöögi valmistamisel rõhku pisimatelegi detailidele, et pakkuda külalistele täiuslikku maitseelamust. Foto: Urmas Luik

Kui Pärnus Postipoisi kööki jõuan, ei anna siin miski tunnistust, et juba viie tunni pärast istub 80 inimest kuuekäigulise piduliku õhtusöögi lauda: keegi lõikab, keegi koorib, aeg-ajalt astub sisse mõni kelner.

Restorani Balthasar peakokk Sergei Trunov, kes aastaid Postipoisis pidulikke õhtusööke korraldada aitab, ei näi häiritud või vähemalt ei paista see välja, et kiirel ajal end supipoti kõrvale sean. Just nimelt sparglisupi valmistamist olen palunud end lubada jälgima, sest menüüd uurinud, pidasin ülejäänud roogasid liiga raskeks, et ajalehe kööginurgas kodustele perenaistele pisukest nõu anda.

“Võtan küülikuterriini ahjust välja ja siis hakkame suppi keetma,” lausub peakokk ja selgitab asjalikult, mida terriin peale küülikuliha sisaldab. Ta lisab, et terriini pakutakse koos küülikumaksakreemiga, mida võib ka pasteediks nimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles