Kaunite kunstide filosoofia seminaril uuritakse pilti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Kelomees.
Raivo Kelomees. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Neljapäeval, 20. novembril esineb kaunite kunstide filosoofia seminaril Pärnu keskraamatukogus Eesti kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonna vanemteadur Raivo Kelomees, kes räägib teemal “Kuidas uurida pilti? Suhestuv ja osaluspõhine kunst”.

Mis juhtub, kui kunstniku pildi loojaks on vaataja? Mis olukorras oleme, kui osaleme vaatajana kunstiteose loomisel, ja sellegipoolest nimetatakse seda kunstniku teoseks? Kuidas vaataja siseneb pilti ja kunstiteosesse ning kas ta sealt endisena välja saab? Need küsimused on muutunud olulisteks viimase 20 aasta digitaalses kunstis.

Raivo Kelomees on Eesti kunstnik ja kunstikriitik. Ta on õppinud Tartu ülikoolis psühholoogiat ja Tallinna kunstiülikoolis disaini, esinenud arvukatel näitustel ja avaldanud Eesti ajakirjanduses artikleid nüüdiskunstist. Tema eriline huvi on video- ja elektroonne kunst. 2009. aastal kaitses ta Eesti kunstiakadeemias doktorikraadi teemal "Postmateriaalsus kunstis. Indeterministlik praktika ja mittemateriaalne kunst”.

Kaunite kunstide filosoofia seminari eesmärk on refleksiooni kaudu toetada Pärnu professionaalse kultuurielu arengut. Seminari korraldab Pärnu loomeliit koostöös Pärnu keskraamatukogu ja linnagaleriiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles