Hea muusika klubi võõrustab hollandlasi

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubis Fookus astub kolmapäeva õhtul üles Hollandi indie-folk sensatsioon Town of Saints.
Klubis Fookus astub kolmapäeva õhtul üles Hollandi indie-folk sensatsioon Town of Saints. Foto: Erakogu

Klubis Fookus avab uksed taas hea muusika klubi, kus astub kolmapäeva õhtul üles Hollandi indie-folk sensatsioon Town of Saints.

Lihtsatest tänavamuusikutest alguse saanud bänd kulutab lavalaudasid üle Euroopa, käesoleva turnee käigus astuvad nad tosinas riigis üles 40 kontserdiga.

Klubi eestvedaja Andres Tölpi sõnade järgi võib nende muusikat nimetada traditsiooniliseks folgiks, millesse on segatud pungi ja uue aja indie-roki elemente. Seda kõike kannavad edasi emotsionaalne vokaal ning energiline ja tantsuline pillimäng.

Tölpi jutu järgi sai hea muusika klubi kontserdisari loodud eesmärgiga tuua Pärnusse aktuaalset elavat head muusikat. Klubi meeskond tuli kokku mullu detsembris ja üheskoos leiti, et Pärnus pole sellist muusikalist programmi, mida tahaks kuulata. Seetõttu otsustatigi hakata ise sündmusi korraldama.

”Meie missioon on olnud rikastada Pärnu kultuurielu, tuua inimesi kokku ja lasta muusikal vabalt voolata ning tantsida,” lausus Tölp.

11kuuse tegutsemise järel on hea muusika klubis esinenud 14 loomingulist kollektiivi: Ukerdajad, NimmerSchmidt, Odd Hugo, Näkk Loviise, Vaiko Eplik, Kalle Karsten (Taani), Curly Strings, Silver Sepp, Laura Junson Band, ansambel Andur, Jarek Kasar, Marten Kuningas, Faun Racket ja nüüd hollandi ansambel Town Of Saints.

Peale selle oli hea muusika klubil õnn kureerida sel suvel Augustiunetuse festivali pealava.

“Edasised plaanid on loodetavasti jätkata ja ehk ühel päeval jõuda välja oma festivalini. Seda kõike selleks, et Pärnu inimene ei peaks reisima Eesti mõnda teise linna muusikat kuulama, vaid saaks seda vabalt Pärnus teha. Tee selleni pole olnud kerge ja publiku toetuseta on Pärnus võimatu tegutseda, aga siiralt loodame, et me ei pea asja pooleli jätma,” avaldas Tölp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles