Juhtkiri: Hüüdlausete aeg

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mida vähem riigikogu märtsikuiste valimisteni jääb, seda sogasemaks ja segasemaks meedia- ja tänavapilt muutuvad. Kurioossel moel toodavad segadust lühidad kampaaniasõnumid ja hüüdlaused, mis peaksid valiku tegemise hoopis lihtsamaks muutma.

Esimesena alustasid otsese valimiskampaaniaga koalitsioonipartnerid Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Reformierakond töötas välja ja paiskas avalikkusesse sõnumi “Kindlalt edasi!”, sotsid haakisid valimisvankri ette Eesti kirjanduse suurkujud Gustav Suitsu, Eduard Vilde, Friedebert Tuglase ja Anton Hansen Tammsaare, nimetades neid kunagisteks sotsiaaldemokraatlike ideede eestvedajateks.

Sotsiaaldemokraadiks võib mõne mööndusega, näiteks Tammsaare puhul on neid mööndusi päris palju tehtud, nimetada väga paljusid kunagisi poliitikuid ja kultuuritegelasi. Iseasi, kas praegustele sotsidele nii väga meeldiks, kui neid – kusjuures ajalooliselt päris täpselt – vanade marksistide või kommunistidega ühte patta pandaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles