Helmut Kohl muretseb Euroopa pärast

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut ja Maike Kohl-Richter raamatu esitlusel.
Helmut ja Maike Kohl-Richter raamatu esitlusel. Foto: Reuters

Saksa Liitvabariiki 16 aastat (1982–1998) valitsenud kunagine liidukantsler Helmut Kohl esitles Frankfurdi hotellis Villa Kennedy oma raamatut „Aus Sorge um Europa“ („Murest Euroopa pärast“), mille pühenduseks on autor kirjutanud „Rahule ja vabadusele“.

Kristliku demokraadi Kohli kõrval poodiumil istus aastaid kriitikatule all olnud abikaasa Maike Kohl-Richter, jutustades raamatu saamislugu. Kuna pärast kukkumist kodumajas Pfalzi liidumaal Ludwigshafeni linnaosas Oggersheimis pea seitse aastat tagasi pole poliitikul võimalik enam arusaadavalt rääkida, vahendab energiline naine seda, mida tema 84aastane mees mõtleb ja öelda soovib.

Just kaasa olevat otsinud Kohlile arhiividest välja raamatu kirjutamiseks vajaliku materjali ja muutnud tekste vastavalt tema soovidele. Frankfurdis julgustas ta oma meest õrnade pilkudega ja ulatas aeg-ajalt taskurätiku. Pfalzi hiiglasele tundus oma noore abikaasa hoolitsus meeldivat: ta vastas sellele, nagu näeb videokaadritelt, pea lapseliku andumusega. Frankfurdis ei istunud kõrvuti abielupaar, vaid vana raskesti haige mees ja tema noor hooldaja, kes poliitiku pärandi pealt püüdis endale kapitali teenida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles