Näitus meenutab Balti ketti

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti keti kui kolme riigi ühtsuse sümboli aastapäeva tähistava näituse avamisel Pärnu muuseumis said sõna Eesti, Läti ja Leedu kunstiringkondade esindajad.
Balti keti kui kolme riigi ühtsuse sümboli aastapäeva tähistava näituse avamisel Pärnu muuseumis said sõna Eesti, Läti ja Leedu kunstiringkondade esindajad. Foto: Urmas Luik

Pärnu muuseumis kolme riigi esindajate osavõtul avatud näitusel “Kett” peegeldub  Baltimaade kunstnike visioon 25 aastat tagasi aset leidnud Balti ketist ja vabaduse tähendusest tookord ja tänapäeval.

Ühisnäitus oli esimesena üleval Vilniuses Leedu kunstnike liidu galeriis Arka, mis ühtlasi on ettevõtmise korraldaja ja algataja. Seejärel tegi väljapanek peatuse Läti kunstnike liidu galeriis ja pärast Pärnut liigub näitus Eesti rahvusraamatukogusse. Selle teokssaamisele pani õla alla iga riigi kunstnike liit.

Paljudel töödel ei paista pealtnäha otsest seost Balti keti kui ajaloolise sündmusega, pigem on need seosed tunnetuslikud ja võivad kajastuda omariikluses, arengus, edasi- või tagasiminekus, Balti riikide identiteedis, inimelu teekonnas või tänapäeva probleemides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles