Karjapidajatel tuleb kariloomi hoolsamalt valvata

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad. Foto on illustreeriv.
Lehmad. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaamet tuletab karjapidajatele meelde, et sügiskülmadega on kariloomad tavalisest aktiivsemad ja sügisrände instinkti ajel otsivad nad võimalusi karjaaedadest välja pääseda.

Keskkonnaametile on viimastel nädalatel saadetud teateid karjamaalt välja pääsenud loomade kahjustuste kohta. Amet tuletab meelde, et sügiskülmade tulles peab olema eriti valvas ja kontrollima sagedamini karjaaedu ja joogivee olemasolu, jälgima karja käitumist ja vajadusel viima loomad talveks lauta.

„Hulkuma pääsenud kariloomad on suurkiskjatele kerge saak. Keskkonnaamet arvestab suurkiskjate tekitatud kahjustuste hüvitamisel loomaomaniku hoolsust ja vastutustunnet oma karja hoidmisel,” teatas keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi. Vabadusse pääsenud karja on väga raske kätte saada ja kahjustuste korvamine on aeganõudev ja kulukas protsess.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles