Liblika lasteaed veetis meeleoluka mardinädala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblika tänava lasteaia meeleolukas mardinädal.
Liblika tänava lasteaia meeleolukas mardinädal. Foto: Erakogu

Pärnu Liblika tänava lasteaias toimus mitu mardipäevale pühendatud üritust.

Nädala alguses seadsime sammud Rääma kooli poole, kus spordisaalis ootasid meid esimeste klasside lapsed. Suure põnevusega tervitati väikseid Liblika ja Männipargi lasteaia mardisante, kes akordioni saatel sisselaskmist palusid.

Meie mardipere soovis õnnistusi loomadele, kes laste häälitsuste saatel toredasti ringiratast kappasid. Veel laulsime regilaulu, tantsisime  tümpatantsu ja tutvustasime vaatajatele teisi vanu kombeid. Siis oli vaatajate kord mõistatusi ära arvata. See tekitas palju elevust, sest vastuste leidmine polnud sugugi lihtne. Männipargi lasteaia mardid õpetasid kõigile lustakaid mänge ja lõpuks oli käes koolis käivate mardisantide esinemiskord. Üritus lõppes sportlike mängude ja tantsudega.

Nädala keskel korraldasime mardilaada, kus müüdi küpsetisi, hoidiseid ja käsitööesemeid. Vanematel oli koos lastega võimalus osaleda taaskasutamise töötubades, kus sai valmistada vanadest ajalehtedest uut paberit ja kududa kangastelgedel väikest vaipa. Meisterdamise töötoas sai vana sokk uue elu ja sellest valmis tore Lotte. Ringlustoas ostsid lapsevanemad sümboolse hinna ees kasutatud lasteriideid ja jalatseid ning lapsed leidsid endale uue raamatu, lauamängu või kaisulooma.

Heategevusüritus toimus laste õpi- ja kasvukeskkonna rikastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles