Varas annab valusa õppetunni

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellises tohuvabohus on esialgu väga raske hinnata, mis on minema viidud, mis lihtsalt segi löödud. Alles koristades selgub kogu tõde.
Sellises tohuvabohus on esialgu väga raske hinnata, mis on minema viidud, mis lihtsalt segi löödud. Alles koristades selgub kogu tõde. Foto: Annika Poldre

Järgnev lugu ei juhtunud küll Pärnu-, vaid Harjumaal, kuid on õpetlik ka siinmail. Seda enam, et korteri- ja majavargused pole sagenenud ainult pealinna ümbruse valdades, vaid mujalgi.

Kui te sisenete oma koju ja avastate, et sinna on sisse murtud, pole esimene õige tegu hakata midagi liigutama ega puudutama, selle asemel teatage juhtunust politseile numbril 110. Ja pärast sedagi ei tohiks kuhugi oma näpu- ega tegevuse jälgi tekitada. Tuleb oodata, kuni kohale jõuab politsei või uurija.

Selles loos jõudis pererahvas (nimed toimetusel teada) ühel augusti laupäeva õhtul pärast kahenädalast eemalolekut Harjumaal oma koju enne südaööd. Majas avanes õõvastav pilt: varastel oli jätkunud aega kogu elamine kahel korrusel segi pöörata. Esmapilgul tuvastasid elanikud, et seintelt olid viidud maalid ja seinakell, kadunud oli mööbliesemeid, raamaturiiulitelt viidud väärtteosed, muu hulgas perekonna pärand – nahkköites piibel. Kadunud olid toidunõud, pokaalid, tööriistad, mille puudumine kohe silma hakkas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles