Politsei haris Pillerpalli lapsi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillerpalli lasteaia mudilased ja nende vanemad tuletasid meelde, miks helkurit on vaja kanda.
Pillerpalli lasteaia mudilased ja nende vanemad tuletasid meelde, miks helkurit on vaja kanda. Foto: Erakogu

Pärnu politsei- ja piirivalveameti noorsoopolitseinik Keiju Püvi rääkis Pärnu Pillerpalli lasteaia lastele ja peredele helkuri vajalikkusest.

„Et Pärnu linna ja lasteaia üks prioriteete on ohutuse ja turvalisuse tagamine, pööras Pillerpalli lasteaed novembris tähelepanu enda nähtavaks tegemisele,“ ütles lasteaia õppealajuhataja Halliki Tammiste.

Õppealajuhataja ütlust mööda mõtlesid lapsed hoolega kaasa, kui Püvi viie- kuni seitsmeaastaste lastega arutles, mida nad on jalakäijana kogenud, milliseid liiklus- ja käitumisreegleid peab teadma ning kuidas tänaval ja maanteel liigelda.

Pimedas ruumis tehti katseid eri materjalist helkuritega, nii said lapsed uusi teadmisi helkurist ja selle õigest kandmisest. „Kui pilved on mustad, siis on pime, või kui sajab vihma ja rahet, peab helkurit kandma,“ näitasid mudilased oma teadmisi. „Helkuri peab kinnitama jope külge ja kui sa üle tee tahad minna, peab sul helkur olema, et auto otsa ei sõidaks.“

Noorsoopolitseinik andis igale lapsele maanteeameti helkuri.

Samalaadne kohtumine toimus lastevanemate ja lasteaia personaliga.

Pillerpalli tervisemeeskond oli teinud peredele üleskutse korraldada näitus isevalmistatud helkuritest. Tingimus oli, et helkur peab olema originaalne, iseloomustama tema kandjat ja olema praktilise väärtusega. „Näitusele saabus palju omanäolisi ja huvitava lahendusega turvaelemente,“ oli tervisemeeskonna juht Sirje Aoveer rahul.

Helkuri kandmist tuletasid meelde lasteaia õue põõsaste külge riputatud helkuridki.

Ühel novembri varahommikul ootas lasteaia ja toimetulekukooli väravas kõiki üllatus: seal oli palju politseinikke, kes kontrollisid, kas igaühel on helkur. Selgus, et üle poole jalakäijatest helkurit ei kandnud. Nemad said kõigepealt noomida, siis kingiti neile helkur ja sooviti turvalist liiklemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles