Endla teatris esietendub ajastutruu põnevuslugu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põnevusloos "Gaasivalgus" kehastavad peategelasi Bellat ja Jacki Kadri Adamson ja Sepo Seeman.
Põnevusloos "Gaasivalgus" kehastavad peategelasi Bellat ja Jacki Kadri Adamson ja Sepo Seeman. Foto: Endla teater

Endla teatri Küünis esietendub laupäeval Patrick Hamiltoni ajastutruu põnevuslugu „Gaasivalgus“.

Näidendi tegevus leiab aset viktoriaanlikus Londonis 19. sajandi teisel poolel Jack ja Bella Manninghami kodus. Naise käitumine on muutunud järjest ebastabiilsemaks: talle tundub pidevalt, et gaasivalgus võbeleb, põrandalauad krigisevad ja keegi kõnnib ta pea kohal. Kuna tema abikaasa Jack ei ole midagi sellist kunagi näinud ega kuulnud, tundub Bellale, et hakkab mõistust kaotama. Kas õudus eksisteerib ainult Bella enda kujutluses või peidab maja tõepoolest endas tumedaid saladusi? Detektiiv Roughi ootamatu saabumine toob päevavalgele tõe, mis seab kahtluse alla kogu Bella elu tõelisuse. Näidendi lõpplahendus kerib lahti kasvava psühholoogilise pinevuse kaudu ja näitab, et kurjus võib olla meie keskel nii, et me ise seda ei märka.

Loo on lavastanud Enn Keerd ja kunstnikutöö teinud Liina Unt. Bellat ja Jacki kehastavad Kadri Adamson ja Sepo Seeman. Muudes osades on Ireen Kennik, Lii Tedre ja Ago Anderson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles