Juhtkiri: Teleperestroika

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti valitsus toetas kabinetinõupidamisel venekeelse teleprogrammi loomist. Lõplik jah-sõna tuleb siis, kui rahandusministeerium ja kultuuriministeerium on leidnud nelja miljoni euro suurusele aastakulule katteallika. Valitsusele esitas Eesti Rahvusringhääling teleprogrammi mahu ja maksumuse kolm varianti ning töö läheb edasi variandiga, mille maksumus on ligikaudu neli miljonit eurot.

Peale selle tuleb ilmselt leida ühekordne lisaraha programmi käivitamiseks, milleta paratamatult läbi ei saa, sest tele tegemine on kallis ja head asja rahata ei tee.

Loodav kanal tuleb idee kohaselt sõltumatu ja iseseisev, see edastab kvaliteetset ja tasakaalustatud Eesti igapäevaelu ja kultuuri kajastavat programmi, mis on mõeldud peamiselt venekeelsele sihtrühmale. Kui Eesti Rahvusringhäälingul oli valitsusele esitada kolm varianti, on neil ilmselt selgus, kes hakkavad uut programmi tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles