Lavassaare külaselts jätab alevi kindlalt kaardile

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavassaare külaseltsi liikmed Merle Lillak ja Rivo Kajo sammuvad külaseltsi nimetahvliga üle rohtuva raudtee külakeskuse-muuseumi poole, Tootsi Turbalt ostetud kontorihoonega on seltsil suured plaanid. Turba pai on kohalik suveniirtoode, mille müügiraha kasutab külaselts oma hoone uuendamisel.
Lavassaare külaseltsi liikmed Merle Lillak ja Rivo Kajo sammuvad külaseltsi nimetahvliga üle rohtuva raudtee külakeskuse-muuseumi poole, Tootsi Turbalt ostetud kontorihoonega on seltsil suured plaanid. Turba pai on kohalik suveniirtoode, mille müügiraha kasutab külaselts oma hoone uuendamisel. Foto: Urmas Luik

Lavassaare on 390aastane, arvates koha esmamainimisest, ja oli Audru kihelkonna küla, kuni nõukogude võim nimetas turbatööliste asula aleviks ja 15 talu koos põldudega sellega liideti.

Veidi rohkem kui aasta tagasi, mullu märtsis moodustatud Lavassaare külaselts võttis nõuks jätta oma kodukoht kindlalt kaardile ja tutvustada seda turistidele, tehes koostööd Lavassaare raudteemuuseumiga.

Aga piirkonna väärtustamise ja kogukonna kaasamise mõtteid on külaseltsi kolmeliikmelisel juhatusel nii palju, et kogu nende hoog ja ettevõtmiste energia ühte kirjatükki ei mahugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles