Ilmatark: ilm hiilib tasapisi talve poole

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Pärnu.
Lumine Pärnu. Foto: Ants Liigus

Ilm hiilib tasapisi talve poole. Nii öine kui päevane temperatuur on kergetes miinuskraadides. Paistab, et selline ilm jätkub. Sademeid tuleb nii lörtsi, lume kui vihmana. Teed muutuvad libedaks ja autojuhid olgu ettevaatlikud. Valitsevaks on madalrõhkkonnad. Päikest näeb harva, põhiliselt on sombune ilm.

Minu käest on küsitud, millal päris talveks läheb. Vastan vanarahva ütlusega: ega talv taevasse jää.

Põhja-Ameerika New Yorgi osariigis on juba täielik lumemöll ja kohati on lund sadanud poole meetri ringis. Selle aasta jaanuaris oli Ameerikas väga külm ja see külm jõudis lühiajaliselt meilegi. Võib-olla jõuavad meile detsembris tugevad lumesajud. See on küll esialgu oletus ja seda ei kinnita lähiriikide meteoroloogiateenistused. Aga ilmataat teeb teinekord oma korrektiivid ja meie ennustused ei pea paika. Kõik ju tahavad, et jõulutaat tuleks külla saaniga. Minu andmed Lõpe kohta näitavad, et viimase kahekümne aasta jooksul ta seda igal aastal teha ei ole saanud, kuuel aastal ei ole lund olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles