KK Pärnu sai kindla võidu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Urmas Luik

Alexela korvpalli meistriliigas kohtusid laupäeva õhtupoolikul Audentes SG/Noortekoondis ja korvpalliklubi Pärnu. Pärnakad panid oma paremuse maksma juba esimesel poolajal, võites kohtumise lõpuks 100:62.

Pärast tasavägiseid esimesi minuteid tegi KK Pärnu 15:2 vahespurdi, haarates sellega ühtlasi ka initsiatiivi enda valdusesse. Audentese noored olid hädas oma rünnakutega ning nende punktid olid visad kasvama ja seetõttu leiti end esimese veerandaja järel13:29 kaotusseisult. Teisel kümnendil jätkus mäng pärnakate vedamisel. Kuigi noortekoondise mängumehed võitlesid visalt, oli Pärnu neist igas mänguelemendis üle ja poolaja lõpuks oli vahe veelgi kasvanud, seisuks 52:25 Pärnu poolt vaadatuna, vahendas portaal basket.ee.

Ka teisel poolajal ei lasknud Pärnu oma jalga sirgu ning võideldi visalt edasi ning Audentesel ei jäänud muud üle kui Pärnu hooga kaasa minna. Kolmandal veerandajal läks hoogu pärnakate võõrleegionär Sandis Silavs, kelle järjestikustest korvidest juhtis suvepealinna klubi enne otsustavat kümmet minutit 83:43. Viimane veerand oli vaid vormistamise küsimus. Pärnakad olid Audentesest üle nii pikkuselt kui ja jõult, võttes lõpuks kindla 100:62 võidu.

„Hea meel on, et saime mänguaega mängijate vahel jagada ja kapten näitas eeskujulikult ette, mida väljakul 19 minutiga korraldada, mis on meie noortele väga hea eeskuju. Meile oli see mäng raske situatsioon, kuna me pole olnud kunagi meeskond, kes koguaeg peaks nõrgematest jagu saama, kuid suutsime tõestada, et hetkel oleme üle ja kui korralikult esimesest minutist pingutame, siis see vahe ka tuleb,“ oli KK Pärnu mänedžer Mait Käbin õnnelik. „Uhke tunne on olla hetkel teisel kohal, ei taha ainult mängijaid ja treenereid kiita, tuleb kiita kogu süsteemil alustades fännide ja lõpetades kõikide pöidlahoidjatega. Suudame hästi mängida, ja tunneme hetkest rõõmu,“ sõnas ta hetkel teise koha hoidmisest.

„Me suutsime täna ühe veerandaja võita, mis on positiivne. Vastane mängis terve mängu intensiivset kaitset ja surus meid sellega ära ning meie noormängijad ei suuda hetkel veel sellega kohaneda ja meie efektiivsus langes,“ sõnas Audentese peatreener Indrek Visnapuu mängujärgselt.

Pärnakate resultatiivseim oli Silver Leppik 24 punktiga. Teda toetasid Elgar Tamsalu 20, Sandis Silavs 14, Janis Vahter 12 ning Renato Lindmets 11 punktiga. Audentese poolelt jõudis kahekohalise arvu punktideni vaid Ivo-Van Tamm, kes viskas 11 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles