Autojuhtide suhtumine joobe kontrollimisse üllatas politseinikke

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Laupäeva hommikul kontrollis politsei Pärnusse sissesõidul Paide maanteel autojuhtide seisundit. Ligi 300 kontrollitust olid kolm end ülehinnanud. Mitu kontrollitavat avaldas rahulolematust selle üle, et neid teekonnal häiritakse.

Laupäeval kella 8.30–10 kontrollisid Pärnu politseijaoskonna politseinikud sõidukijuhte võimaliku joobe suhtes linnapiiril Reiu jõe silla lähistel, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Kokku kontrolliti ligi 300 autojuhti, neist kolme puhul tuvastas politsei lubatud alkoholipiirmäära ületamise ja nende suhtes alustati väärteomenetlust. Kõik kolm sõitsid linna sisse, linnast väljuval suunal olid kõik juhid kained. Esimene oma seisundit valesti hinnanud juht tabati kohe kontrollimise alguses, kell 8.38, teised kaks järgnesid umbes 20minutise intervalliga.

Pärnu politseijaoskonna liikluspolitseinik Imre Veber märkis, et põhjendused olid üsna tüüpilised: eelmisel õhtul sai natuke võetud.

„See paneb paratamatult juba kulunud fraasi kordama: enne rooliistumist hinda oma seisundit kriitiliselt. Kui inimene ei ole päris veendunud selles, et organism eelmisel õhtul tarbituga toime on tulnud, tasub sõidu alustamist pigem edasi lükata,“ soovitas Veber.

Liikluspolitseinikku üllatas paljude juhtide suhtumine kontrollimisse. Veber rääkis: „Kui tavapäraselt suhtuvad juhid sellistesse kontrollimistesse mõistvalt ega näe selles väikeses viivituses probleemi, siis tänane hommik oli teistsugune. Päris mitu väljendas sõnakalt oma arvamust, olles pahased, et neid tülitatakse ja liikumist piiratakse.“

Veberi sõnutsi selgitasid politseinikud liiklejatele, et kahe-kolmeminutine viivitus on paratamatu ega tohiks soovitud ajaks sihtkohta jõudmisel ebamugavusi kaasa tuua. Veber avaldas lootust, et hommikune suhtumine oli erandlik ja kaasliiklejad siiski mõistavad, et kontrollimine on vajalik ja sel moel on võimalik liiklusest kõrvaldada need, kes seal oma seisundi tõttu osaleda ei tohiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles