PÖFF jõuab tänasest Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedate ööde filmifestivali raames linastub Pärnus Apollo kinos kokku 14 filmi.
Pimedate ööde filmifestivali raames linastub Pärnus Apollo kinos kokku 14 filmi. Foto: Urmas Luik

Tänasest stardib 18. Pimedate Ööde filmifestival Pärnus, kus seitsme päeva jooksul linastub Apollo kinos kokku 14 filmi. Pärnus näidatakse noorte- ja lastefilmide festivali Just Film, Tridensi võistlusprogrammi, Põhja-Ameerika indie-filmide konkursi ja PÖFFi Vitamiinilaksu programmi filme.

“PÖFF on kunagi Pärnus olnud, kuid pärast kinode digitaliseerimist oleme siin esimest korda. Kui Tallinna ja Tartu kinokülastaja eelistusi oleme aastate jooksul õppinud hindama, siis Pärnus teeme tänavu esimesi samme,” avaldas PÖFFi direktor Tiina Lokk.

Filmid valiti Pärnu programmi eelkõige selle järgi, mis mujal linnades vaatajatele peale lähevad ja millel on eestikeelsed subtiitrid. “Eraldi eesmärk on pakkuda võimalikult mitmekesist programmi: filme eri riikidest nii lastele kui täiskasvanutele. See on ainulaadne võimalus saada pärnakatel kodulinnas osa tänavuse filmiaasta paremikust,” kinnitas Lokk.

Pärnu programmist tasub eraldi rõhutada režissöör Helle Karise 70. sünnipäeva tähistamiseks valitud filmi “Metsluiged” ja Pärnus PÖFFi lõpetavaid animafilmide festivali Animated Dreams võidufilme.

“Pärnu programmis olevad Just Filmi seansid tõid Tallinnas saalid täis ja need filmid sobivad ühtmoodi nii noortele kui vanematele. Rõõm on, et pärnakad saavad tänavu osa festivali väliskülalistest: Põhja-Ameerika indie-filmide konkursil võistlevatest filmidest näitamisele tulevat “Õitsemist” tulevad Pärnusse sisse juhatama ja inimeste küsimustele vastama režissöörid Justin Benson ja Aaron Morehead,” lisas Lokk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles