Linn ootab elanikke korrastama oma elukohaandmeid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus ootab linnaelanikke kontrollima ja korrastama oma elukohaandmeid. Meeldetuletus on mõeldud eelkõige neile, kes reaalselt Pärnus elavad, kuid pole rahvastikuregistris Pärnut oma elukohaks märkinud.

Korrektsed elukohaandmed rahvastikuregistris on olulised nii linnale kui kohalike soodustuste ja toetuste saamiseks elanikule endale. Linna üks olulisemaid tuluallikaid on üksikisiku tulumaks ja riigieelarve tasandusfondi eraldised, mille laekumine sõltub rahvastikuregistrisse kantud elanike arvust, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.

Maksutulust kaetakse koolide ja lasteaedade kulud, toetatakse huviharidust, kultuuri ja sporti, tagatakse teede-tänavate ja parkide korrashoid, samuti tänavavalgustuse ja ühistranspordi toimimine. Selle raha eest rajatakse linna uusi mänguväljakuid ja korrastatakse vanu.

Vaid pärnakale on linn kehtestanud soodustused ja toetused, nagu 400 euro suurune lapse sünnitoetus, koolialguse toetus 1. klassi astujaile, soodustused lastele huvikoolide õppetöös osalemisel, eelisõigus lasteaiakohale, soodsam parkimine ja ühistransport. Sellest aastast saab pärnakas sõna sekka öelda linnaeelarve kokkupanekul ja aidata otsustada, kuidas ja kuhu investeerida 30 000 eurot. Makstes maksud pärnakana linnakassasse, on hüvede tarbimine enesestmõistetav.

Linnapea Toomas Kivimägi on elukohaandmete korrastamise puhul välja toonud, et eesmärk ei ole lähivaldade elanikke Pärnu registrisse napsata, vaid koputada südametunnistusele neile, kes elavad linnas, kuid mingil põhjusel pole rahvastikuregistris Pärnut oma elukohaks märkinud.

Elukohaandmete korrastamisel abistavad linnavalitsuse rahvastikuregistri spetsialistid. Oma elukoha ja kinnistusraamatu andmeid saab kontrollida riigiportaalis www.eesti.ee.

Kõik enne 1. jaanuari ennast Pärnu linna elanikuks registreerivad inimesed saavad kingituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles