Raba tänava kergliiklustee ehitus jõudis lõpule

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris alanud Raba tänava äärse kergliiklustee ehitamine on jõudnud lõpule.
Septembris alanud Raba tänava äärse kergliiklustee ehitamine on jõudnud lõpule. Foto: Aive Jõffert

Septembris alanud Raba tänava äärse kergliiklustee ehitamine on jõudnud lõpule. Jaansoni rada ja Ehitajate teed ühendav kergliiklustee lõik on andnud piirkonnale päris uue näo ja, mis peamine, suurendab oluliselt liiklejate turvalisust.

Kuu aega kestnud tööde käigus korrastati Raba tänava sõidutee, rajati kergliiklustee, paigaldati tee äärekivid ja tehti haljastus. Tööde hulka kuulus Männipargi lasteaiani viiva tee ja parkla ehitus. Uue parkla sai Rääma põhikoolgi. Projektiväliselt rajati Raba-Oja ja Rääma-Raba tänava ristmikule valgustusega ülekäigurajad, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.

Peale piirkonna elanike tervisespordi võimaluste avardumise jõuavad Rääma kooli õpilased ja Männipargi lasteaia lapsed nüüd senisest turvalisemalt kooli-lasteaeda. Kergliiklustee valmimine täiendab praegu ligikaudu 45 kilomeetri pikkust Pärnu kergliiklusteede võrgustikku pea kilomeetrise lõiguga, ühendades Jaansoni raja Pärnu jõe paremkaldalt kulgeva kergliiklustee Ehitaja tee äärse kergliiklusteega.

Kergliiklustee projekteeris OÜ Keskkonnaprojekt, ehitas AS TREF Nord ja omanikujärelevalvet tegi OÜ Teehoiu Partnerid.

Raba tänava kergliiklustee maksumus oli 157 866 eurot. Selle valmimist toetati Euroopa regionaalarengu fondi linnaliste piirkondade arendamise rahast 134 186 euroga. Linna omafinantseering oli 23 680 eurot.

Ülekäiguradade valgustus Rääma põhikooli juures, Rääma-Raba ja Raba-Oja ristmikul maksis ligikaudu 9000 eurot. See tasuti täies ulatuses Pärnu linna eelarvest.

"Raba ja Oja kõnnitee ehitamine on üks tubli tegu. Ilmselge, et kõik märkasid seda. Ehituse ajal ja pärast seda on tulnud teema jutuks nii kolleegide, õpilaste, nende vanemate kui tuttavate ümberkaudsetega. Peale selle, et nad rõõmustasid uue sileda tee üle, kumas kõigi jutust läbi üks mõttejoon: nad tundsid, et neist hoolitakse, et Räämalgi asjad paranevad. Mitte nii, et igal pool mujal tehakse, aga meil siin on kõik vanaviisi.

Hoolivus teeb südame soojaks. Nüüd pole vaja porisel ja lörtsisel ajal piki Raba tänava serva käies enam näolt pühkida möödasõitvate autode rataste alt lenduvat porist veetolmu. Ja muidugi kooli väravas oleva ülekäiguraja erivalgustus: see on üliäge, kaugelt juba näha, et keegi tahab üle tänava minna. Ma ei pannud seda esimesel päeval tähelegi, kuid pisemad lapsed tulid rutates uudist teatama: "Kas tead, direktor, et meil on seal väravas samasugune valgus nagu linnas?"," avaldas tehtu üle heameelt Rääma põhikooli direktor Elmo Joa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles