Pärnu kultuuri aastapreemia pälvivad Joonas ja Paldrok

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Joonas.
Andrus Joonas. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsuse tänasel istungil kinnitati selle aasta kultuuri aastapreemiate saajateks Andrus Joonas ja Al Paldrok.

2014. aasta loomingupreemia 1500 eurot otsustati anda maalikunstnik Andrus Joonasele silmapaistva isikunäituse ja väga aktiivse loomingulise tegevuse eest sel aastal.

Aasta korraldajapreemia 1500 eurot otsustas komisjon anda ühehäälselt Al Paldrokile kolme rahvusvahelise kultuurifestivali, Diverse Universe tegevuskunstifestivali, IN Graafika ja Pärnu fideofestivali kõrgetasemelise korraldamise eest.

Statuudi kohaselt antakse kultuuri loomingupreemia autorile või interpreedile (autorite või interpreetide kollektiivile), kelle looming on oluliselt rikastanud nii Pärnu linna kui kogu riigi kultuurielu ja korraldajapreemia kultuurikorraldajale (isikule, kultuurikollektiivile, seltsile, ühendusele), kelle korraldatud sündmus on oluliselt rikastanud Pärnu linna kultuurikeskkonda ja tõstnud Pärnu mainet kultuurilinnana.

Komisjonile laekus kaheksa ettepanekut, neli loomingupreemia ja neli korraldajapreemia väljaandmiseks.

Preemiad antakse üle 5. detsembril Ammende Villas linnapea vastuvõtul Pärnu kultuuritegelastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles