Koidula näitab, et teadus on huvitav

Ille Rohtlaan
, Koidula gümnaasiumi õppejuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasium on juba aastaid korraldanud nii põhikooli- kui gümnaasiumiõpilastele teaduskonverentse koos avastuslike töötubadega: põhikooliosa teadusürituse „Teaduse ja tehnika areng - uued innovaatilised tehnoloogiad“ raames tegutses toidukeemia labor.
Koidula gümnaasium on juba aastaid korraldanud nii põhikooli- kui gümnaasiumiõpilastele teaduskonverentse koos avastuslike töötubadega: põhikooliosa teadusürituse „Teaduse ja tehnika areng - uued innovaatilised tehnoloogiad“ raames tegutses toidukeemia labor. Foto: Erakogu

Käesoleval õppeaastal on Pärnu Koidula gümnaasium käivitanud projekti „Huvitav teadus“, mis on mõeldud põhikooli vanema astme õpilastele.

Pealkirja „Huvitav teadus“ alla on koondatud õppereisid ja võistlusmängude sari, mille eesmärk on suurendada õpilaste uudishimu ja avastusrõõmu, samuti huvi teaduse ja tehnoloogia vastu. Esimene õppereis toimus novembris  AHHAA teaduskeskusesse, kus vaadeldi püsinäitusi ja planetaariumietendust. Teine õppereis saab teoks detsembris Tallinna energiakeskusesse. Kolmas õppereis planeeritakse jaanuaris Tartu observatooriumisse (rahvasuus tuntud kui Tõravere observatoorium). Õpilasi saadavad reisidel Koidula gümnaasiumi füüsikaõpetajad Tõnu Tamm ja Elmu Mägi.

Mängude sari koosneb neljast võistlusmängust-viktoriinist, mis saavad teoks jaanuaris-veebruaris. Alustatakse ajaloo ja ühiskonnaõpetuse võistlusmänguga, edasi  kogunevad võistkonnad bioloogia ja geograafia teemal jõudu katsuma. Veebruaris on viktoriinid informaatikas ja keemias ning matemaatikas ja füüsikas. Võistkondadel on võimalus peale uute teadmiste ja kogemuste peaauhindadena kaasa viia Steffani pitsarestorani, Pärnu Laserpargi ja Apollo kino kinkekaarte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles