Noortevahetus ärgitas ettevõtlikkust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairi Ong, Silver Käsper, Triin Toimetaja, Pille Riin Kuningas ja Romeo Toodu ettevõtlusalasel noortevahetusel Riias.
Kairi Ong, Silver Käsper, Triin Toimetaja, Pille Riin Kuningas ja Romeo Toodu ettevõtlusalasel noortevahetusel Riias. Foto: Erakogu

Pärnu Koidula gümnaasiumi noored käisid novembri keskpaigas MTÜ Edela-Eesti Arenduskeskuse eestvedamisel nädalasel ettevõtlussuunalisel noortevahetusel Riias.

„Noortevahetuse "It’s All in the Game" eesmärk oli kokku tuua kuue riigi, Eesti, Läti, Türgi, Hispaania, Moldova ja Valgevene noored ning mitteformaalse õppe kaudu innustada osalejaid ettevõtlikkusele ja ettevõtlusega tegelemisele,“ rääkis Marika Valter MTÜ Edela-Eesti Arenduskeskusest. „Praktiliste tegevuste kõrval õpiti tundma eri rahvuste kultuurilist tausta, mõtlemisviisi ja eripära.“

Valter ütles, et noored külastasid Riia noortekeskust, korraldasid ettevõtlusmänge ja aktsioone, arutlesid probleemide üle ja otsisid lahendusi, kuidas ettevõtluses esinevate probleemidega toime tulla.

„Koidula kooli noored pidasid kogemust õpetlikuks ja meeldejäävaks,“ tegi Valter kokkuvõtte. Ta lisas, et omandatud teadmised ja uued sõbrad mujlat riikidest innustavad noori ettevõtlussuunal tegutsema ja oma nišši leidma. Noortel on plaanis neid kogemusi ja teadmisi jagada nii Paikuse kui Pärnu noortele.

Projekt sai teoks Baltic Regional Fundi eestvedamisel ja Erasmus + programmi toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles