Lääne prefektuur saab uue juhi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast asub politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri ettepanekul Lääne prefektina viieks aastaks tööle praegune Põhja prefektuuri kriminaalpolitsei juht Kaido Kõplas.
Uuest aastast asub politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri ettepanekul Lääne prefektina viieks aastaks tööle praegune Põhja prefektuuri kriminaalpolitsei juht Kaido Kõplas. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavu detsembris lõpeb Lääne prefekti Priit Suve ametiaeg, uuest aastast asub politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri ettepanekul Lääne prefektina viieks aastaks tööle praegune Põhja prefektuuri kriminaalpolitsei juht Kaido Kõplas.

Lääne prefektuuris tuleb Vaheri sõnutsi edasi minna sammudega, mis ohuolukordade ja süütegude ärahoidmiseks praeguseni tehtud.

Vaher ootab järgmiselt prefektilt eelkõige kogukonna ja teiste organisatsioonide kaasamist turvalisuse loomisse. „Kaido Kõplas on loomult eestvedaja ning meeskonnalooja. Iga Eesti inimene väärib tugevat kohalikku politseid. Kõplasel on head eeldused, et panna kõik politsei- ja piirivalveameti tööliinid tegutsema ühtse meeskonnana ning kaasata turvalisuse loomisse võimalikult palju osalisi,“ ütles ta.

Kaido Kõplas on sündinud 14. jaanuaril 1978. Riigiteenistuses on ta 1998. aastast. Enne 2000. aastat tegeles ta avaliku korra tagamisega, töötades ka kiirreageerimise meeskonnas Tallinnas. Hiljem on ta pühendunud narkokuritegude kohtueelsele uurimisele. 2010. aastast juhtis ta Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse tööd ja tänavu suvest prefektuuri kriminaalbürood.

Senine Lääne prefekt Priit Suve, kelle ametiaeg lõpeb 31. detsembril, jätkab tööd politsei- ja piirivalveameti arendusosakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles