Kesklinna mudilased hakkavad õues õppima

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähem kui kuu aja pärast Kahu & Kahu Ehituse käe all valmiv õuesõppeklass läheb maksma 6208 eurot.
Vähem kui kuu aja pärast Kahu & Kahu Ehituse käe all valmiv õuesõppeklass läheb maksma 6208 eurot. Foto: Urmas Luik

Tahte triumf – nii võiks öelda Pärnu Kesklinna lasteaia õuesõppeklassi kohta, mida lasteaia hoovil kõrguvate kaskede kõrvale nädala alul ehitama hakati ja mis avardab oluliselt laste õuesõppimise võimalusi, sõltumata ilmast või aastaajast.

“No näiteks sügisel, kui on kastanimunad või puulehed või okstest meisterdamine, või loodusliku materjaliga joonistades ja miks mitte muusikaõpetuses,” tõi lasteaia juhataja Maire Lulla näiteid, milleks üht õuesõppeklassi kasutada annab. “Tegelikult peaks õues kõike tegema ja toas olema võimalikult vähe.”

Pealt 30ruutmeetrises kahest küljest avatud klassiruumis saavad lapsed olla samal ajal nii õues kui turvaliselt katuse all, ootamatu vihmavaling neid tuppa varjuma ei sunni. Lulla avaldas lootust, et kui klass saab valgustuse, saab talveperioodilgi, mil kärmelt pimedaks läheb, õues õppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles