Pillide kuningas tunneb kontserdimajas igavust

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikamoosi raames toimunud orelitutvustused on näidanud, et kasvava põlvkonna huvi pillide kuninga vastu on õnneks elav.
Muusikamoosi raames toimunud orelitutvustused on näidanud, et kasvava põlvkonna huvi pillide kuninga vastu on õnneks elav. Foto: Urmas Luik

Pärnu kontserdimaja orel seisab suurema osa ajast jõude, sest pillide kuningaks nimetatav muusikariist jätab siinse kuulajaskonna külmaks.

„Esimestel aastatel publikut siiski oli: rekord on Eduard Oganesjani kontsert, kui majas oli üle 200 kuulaja,” tõdes Pärnu kontserdimaja direktor Marika Pärk. „Aga siis hakkas see arv step by step ära vajuma. Veel üks sähvatus järgnes, kui laval olid Rein Rannap ja Aare-Paul Lattik, üks klaveril, teine orelil, seal oli ka üle 200 inimese.”

Olgu meenutatud, et esimene tuul puhuti kõnealusesse orelisse 2003. aasta 6. juulil. Avamispeoks oli pilli 49 registrist käigus 11, esitluskontsert toimus 28. jaanuaril 2007.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles