Pärnu kooliõpilased selgitasid viktoriinil parimad kodulinna tundjad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu raekoja saalis toimunud koolinoorte viktoriini "Meie Pärnu" võitis 7.-9. klasside arvestuses Kuninga tänava põhikool, 10.-12. klasside arvestuses oli parim Koidula gümnaasiumi võistkond.

Viktoriiniküsimused viisid osalejad rändama keskaegsesse Pärnusse. Ka heideti pilk ajalukku veerandsada aastat tagasi, kui Pärnus toimusid esimesed vabad valimised ja aset leidis maailma ajalugu mõjutanud sündmus - Balti kett. Küsimused puudutasid veel eesseisvaid riigikogu valimisi. Vastuseid oodati 15 küsimusele.

Viktoriinil edukaks esinemiseks oli õpilastel võimalus enne osaleda Pärnu giidide ühingu korraldatud jalutuskäigul kujuteldaval keskaegsel linnamüüril ja linnakodaniku maja teematunnis, kus maja perenaine Hilja Treuberg kõneles 1989. aastast, suurte muudatuste aastast Pärnus.

Viktoriin toimus kahes osas. Esmalt panid oma teadmised proovile Pärnu linna koolide 7.-9. klasside üheksa võistkonda. Esindatud olid Kuninga tänava põhikool, Mai kool, Koidula gümnaasium, Rääma põhikool, Raeküla kool, Ülejõe gümnaasium, Sütevaka humanitaargümnaasium, Vene gümnaasium ja Vanalinna põhikool. Põhikooliastmes tunnistati võitjaks Kuninga tänava põhikool, teiseks jäi Sütevaka humanitaargümnaasium, kolmanda koha sai Ülejõe gümnaasium.

Gümnaasiumide arvestuses võistlesid Sütevaka humanitaargümnaasium, Vene gümnaasium, Koidula gümnaasium ja ühisgümnaasium. Punktiarvestuses tunnistati parimaks Koidula kool Sütevaka ja ühisgümnaasiumi ees.

Koolinoorte viktoriin "Meie Pärnu" toimus 16. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles