Mikk Seger jääb vanglakaristust kandma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger kohtus
Mikk Seger kohtus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kolme noormehe hukkumisega avarii põhjustanud Mikk Segeril ei õnnestunud saavutada enda enne tähtaega vanglast vabastamist.

Riigikohus ei võtnud eile arutusele Segeri (29) kaitsja vandeadvokaat Veljo Viiloli määruskaebust kohtumääruse suhtes, millega Seger jäeti enne tähtaega vabastamata, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kuna riigkohus määruskaebust ei aruta, jääb Seger kandma talle Pärnu maakohtus 2008. aasta 15. detsembril mõistetud seitsme aasta ja kuue kuu pikkust vanglakaristust.

Seger asus karistust kandma 2009. aasta 23. novembril ja kuna ta oli enne kuus kuud vahi all, loeti see tema karistusest kantuks.

Justiitsministeeriumi andmetel lõpeb Segeri karistusaeg 2016. aasta 23. novembril.

Kohus märkis, et Segeri tingimisi ennetähtaegne vabastamine ei ole põhjendatud ega kooskõlas õiguskorra kaitsmise huvidega, kuna tema toime pandud kuriteo asjaolud on äärmiselt rasked.

Kohtu arvates on oluline, et Seger oli juba enne traagiliselt lõppenud õnnetust korduvalt liiklusnõuete eiramise eest karistatud väärteokorras ja jätkas liikluses lubatud sõidukiiruse ületamist pärast rasket liiklusõnnetustki.

Kohus märkis, et ainuüksi asjaolu, et Seger on käesolevaks ajaks kandnud enamiku karistusest, ei anna alust teda tingimisi enne tähtaega vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles