Pühapäeval süttivad advendituled

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäevasel esimesel advendil jagatakse jõulutuld.
Pühapäevasel esimesel advendil jagatakse jõulutuld. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval, kell 17 süttivad Pärnu Keskväljakul ja Rüütli platsil asuval jõulupuul ja traditsiooniliselt jagatakse samal ajal Rüütli platsil advendituld koju kaasa viimiseks.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Muraka teatel algavad advendipidustused Pärnus juba kell 15.30 Eliisabeti kirikus toimuva kontserdiga, millel esitatakse kaunimaid jõululaule.

Pärast seda, kell 16.40 liigutakse ühises rongkäigus jõuluvana Ärni juhatusel Eliisabeti kirikust Rüütli platsile. Seal teeb Pärnu Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann pöördumise linnarahvale ja süütab esimese küünla, millest saab iga soovija tule koju kaasa viia. Linnapea Toomas Kivimägi annab edasi head soovid advendiajaks.

Euroopa vanamuusikat esitavad Marju Varblane, Toivo Sõmer ja Tarmo Tabas.

Pärnakatele soovivad jõulurahu taadid Eestimaa Jõuluvanade Ühendusest. Lions Club  Pärnu Koidula pakub kuuma jõuluteed, müüakse jõulukaarte ning Pärnu toimetulekukooli laste käsitööd. Müügist saadud tulu annetatakse Pärnu toimetulekukoolile.

Esimese advendipühapäeva värvus on valge ja süüdatakse valge küünal, mis on Kristuse värv ja tähendab puhtust ning armu.

Tänavu kaunistavad linna punased ning valged jõulutuled. Needki kõik süttivad pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles