Koidula versus Contra

, Mai kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidulauliku konkurss Mai koolis.
Koidulauliku konkurss Mai koolis. Foto: Erakogu

Neljapäevane kuues tund Pärnu Mai kooli kabinetis 333 oli kõike muud kui tavaline: põlevad küünlad, palju õpetajaid ja 18 õpilast, kõigil ühesugune kodutöö ette valmistatud. Algas Koidula ja Contra luule parima esitaja konkurss.

Uues koolis on kõik ettevõtmised esmakordsed. Mai koolis toimunud esimesel Koidulauliku konkursil astus esimesena žürii ette 5.c klassi õpilane Maria Kaalep, seejärel Gritt Lille samast klassist, Robi Salumets, Marin Vilk (6.a), Maria Annosver, Jaanika Rohtla (6.b), Birgit Hallimäe, Mirjam Kits, Rigo Sildoja, Karl-Mattias Tammeniit (6.c), Mic Merila, Nele Leit- Teetlaus (7.a), Veiko Mängel, Erkki Juhansoo (7.d), Marliis Miilimäe, Anna Liis Pavelson (8.b), Kermo Soldan ja Jaana Jurtšenkova (9.a).

Juhendajad- õpetajad jälgisid pöidlaid pihku surudes oma kasvandikke ja poisid-tüdrukud suutsid neid ikka veel üllatada. „Õpilased oskavad Contra luulet palju huvitavamalt lugeda,” tõdes direktor Silja Kikerpill. Tõsi mis tõsi – kuulajate ja žürii sagedased naerupahvakud kinnitasid väidet. Oli tõesti mõnus ja tore ettevõtmine, direktor jagas suure töö tegijaile šokolaade ja siis saabus kõige oodatum hetk. Kes võitis?

Kindlasti võitsid kõik osalejad, kuid parimad olid 5. klasside seas Gritt Lelle (õpetaja Inga Kukk), 6. klassidest Mirjam Kits (õpetaja Tiiu Sarv), Nele Leit-Teetlaus 7. klassidest (õpetaja Maaja Hage), Marliis Miilimäe 8. klassidest (õpetaja Inga Kukk) ja Jaana Jurtšenkova 9. klassidest (õpetaja  Maaja Hage). Jääb üle veel võitjatele soovida okas kurku 3. detsembriks, kui Koidula muuseumis toimub võistluse linnavoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles